Zoals sommigen van jullie zullen weten, ik ben de moeder van een 2 jaar oud en dus het onderwerp van de kwekerij decoratie speelt een rol in mijn leven. Als beeldend kunstenaar teken ik de foto's voor de muren meestal zelf en omdat we hier al een pastelbeeld hebben van 2 bruine beren die hier hangen, moest deze ultrazoete koala in dezelfde techniek getekend worden. Ik heb panpastel en pastelpotloden gecombineerd en pastelpapier gebruikt.

Op deze collage is te zien dat ik de eerste lagen met panpastel heb getekend. In de onderste twee foto's ik voor het eerst dashed de donkere haren, ging weer over met medium grijs en verschillende bruine tinten met zwarten slagen. Dus de vrij harde slagen werden een beetje zachter. In de laatste stap ging ik er overheen met lichtgrijze, bruine en crèmetinten.

Ik schilderde de achtergrond met panpastel en voor het eerst gespot alle stippen met een spons. Ik ging ook in de hiaten met panpastel, maar ik gebruikte mijn fijnere applicators hier. In de laatste stap moest ik alles verfijnen en herwerken met mijn pennen. De achtergrond duurde eigenlijk veel langer dan de hele koala zelf.

Pastel is in principe perfect voor achtergronden. Toch zal ik beginnen met airbrush en zien hoe je de techniek mi pastel combineren. Ik ben erg opgewonden, jij ook?