Geïnspireerd door kunstenaars als Horst Kreusch moest ik in 2018 voor het eerst een mixed media techniek uitproberen. In 2018 was ik zwanger van onze zoon en wist ik dat ik in de toekomst nauwelijks 20 uur per week kon tekenen naast werk, huishouden en kind. Dus ik had gehoopt mijn tekenproces te kunnen versnellen met een gemengde medie-techniek.

Als materialen heb ik gekozen voor aquarelverf, gouache en kunstenaarspotloden. Satijn- of zeer mat aquarelpapier moet dienen als papier. Deze media zijn theoretisch geweldig om te combineren, want je een losse onderkleur met aquarel schilderen. Met Goauche u delen van de afbeelding terug naar de voorgrond brengen met licht ondoorzichtige oppervlakken en details uitwerken. Met het gekleurde potlood kan ik dan vuisten trekken, zoals bont .B erover. Tot dusverre goed.

Mijn allereerste foto was dit ijsbeerbeeld. De tweede was deze koala illustratie en de derde deze illustratie van de orang-oetans van Boneo. Ik vind deze zeker het leukst. Ik ben meer dan tevreden met deze stijl, omdat ze er een beetje meer als gratis illustratie dan mijn vorige foto's in slechts een techniek. In de komende dagen zal ik bewerken elk van de illustraties als stap voor stap instructies en uploaden hier.