Een paar weken geleden schilderde ik een cavia gewoon voor de lol. Maar ik wilde echt schetsen in de hand, iedereen kan doorbreken. In het geval van een cavia is het eigenlijk heel eenvoudig vanwege de eenvoudige vormen.

Ik tekende mijn hoofd als een licht ovale cirkel. In de komende de knuffelige ogen en de neus als een driehoek. In het midden schilderde ik een lijn als een portret, zodat de neus niet naar links of rechts schuift. Rond het hoofd komt nu een grote ovaal voor de romp, waarmee ik de benen en het oor met rechthoeken verbindt.

De primer is gemaakt met panpastel, medium tonen eerst. Dan komen de subtiliteiten met de pastelpotloden naar boven door te poetsen. Dan een paar schaduwen worden verbeterd met donkere kleuren en dat is het 🙂

Natuurlijk, het hele ding is weer beschikbaar als een video om naar te kijken in de vorm van een 15 minuten durende demonstratie.